Врачани ще се побратимяват с провинция във Виетнам
Врачани ще се побратимяват с провинция във Виетнам / netinfo
Врачанска бизнес делегация ще посети през есента Виетнам. За това се договориха днес областният управител д-р Антонио Георгиев и Негово превъзходителство – посланика на Виетнам Фам Куок Бао.

Повреме на посещението ще се осъществят контакти с хора от държавната и местна власт и бизнеса в сферата на каменообработката, мебелното производство, строителството, селскостопанското производство, хотелиерството и ресторантьорството, услугите и медицината. Целта е привличане на работна ръка за нуждите на средния бизнес у нас.

За това, по предложение на областния управител, посланикът ще осъществи контакти със сходна на Враца провинция, с която област Враца да се побратими. Там ще бъде отворен и център за набиране на работна ръка, а при нас – център за езиково обучение.

Враца ще популяризира туризма на виетнамското крайбрежие, което е доста атрактивно и все още достъпно като цени за много българи. През пролетта на следващата година, по покана на областния управител, се очаква във Враца да пристигне виетнамска делегация, която да подпише споразумение за сътрудничество между регионите на двете страни.