/ iStock/Getty Images
За поредна година Враца ще посрещне предстоящите Великденски празници с пъстра украса и богата културна програма, съобщиха от Общината.

От началото на седмицата започна подготовката на централния площад, където е разположен ансамбъл от 5 големи яйца, изрисувани с художествени мотиви. Екипите на БКС украсиха голямата арка, която се обособи като предпочитано място за снимки на жителите и гостите на града.

Община Враца организира фермерски базар

Преобразени са и дърветата на площада, а по случай Цветница на емблематичната улица „Търговска“ ще бъдат поставени четири цветни гирлянди. Празничното украсяване на града ще продължи, като предстои разполагането на ръчно изрисувани яйца по централната пешеходна зона.

В навечерието на Великден, от 11 до 24 април, на централния площад ще се проведе базар, с участието на местни търговци и производители. За красивите пролетни празници – Лазаровден и Цветница е предвидена разнообразна културна програма.

На 16 април, от 11:00 часа на площад „Христо Ботев“ ще се проведе концерт с участието на Представителен танцов състав „Хемус“ и Ансамбъл за народни песни и танци „Вратица“, а програмата ще продължи с концерт на музикантите от духовия оркестър към читалище „Развитие - 1869“.

През целия ден (16 април), пред сградата на Община Враца ще се проведе и традиционният Фермерски пазар, в който участие ще вземат десетки производители от цялата страна.

Цветница ще бъде отбелязана с концертна програма, като началото е в 11:00 часа, на централния площад в града. На 21 април - 11:00 часа, в пред сградата на Сувенирната палата ще се проведе фестивалът “Пръски от извора”.

На Великден - 24 април, от 11:00 часа, на площад „Христо Ботев“, жителите и гостите на Враца ще отбележат заедно празника с концерт на Райна.