/ Община Враца
Врачани честваха днес 145 години от освобождението на града с тържество, което по традиция се състоя край паметника „Вестителят на свободата“.

С историческа възстановка Благоевград чества 110 г. от Освобождението си (СНИМКИ/ВИДЕО)


Предците ни не са имали възможността да живеят спокойно, да бъдат независими и да изповядват свободно своята вяра. Делото им ни показа, че единността и вярата са по-силни от всяка трудност. Днес всеки от нас трябва да си зададе въпроса дали е достоен наследник и пази ли земята, завещана ни с много кръв и сълзи. Аз вярвам, че можем да бъдем полезни и да работим ежедневно за развитието на нашия общ дом. Дали ще го направим - зависи само от нас. Нека пазим чиста паметта на онези, които са положили костите си, в името на нашето бъдеще. Нека бъдем достойни наследници на нашите предци и да продължим да развиваме родния ни град! Честит празник”, с тези думи кметът Калин Каменов се обърна в приветствието си по повод 145-та годишнина от Освобождението на Враца.

Община Враца

В рамките на церемонията бяха представени кратки исторически факти, свързани с освобождението на града. Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий.

Община Враца


В знак на признателност, пред паметника „Вестителят на свободата”, бяха поднесени венци и цветя.

Община Враца