В Лом празнуват Деня на Вяра, Надежда и Любов
В Лом празнуват Деня на Вяра, Надежда и Любов / Дарик Враца

С Тържествена литургия започна днес в Лом празника на града "Вяра, Надежда, Любов". Тя бе отслужена от Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм "Успение Богородично". Тържествената сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат връчени отличията на удостоените с почетните звания на общината, е от 11.00 ч. в камерната зала на читалище „Постоянство", а от 12.00 ч. в галерия „Поломие" ще бъде открита изложбата на Историческия музей по повод 85 години от създаването му.

Вечерта на централния площад в града ще пее фолкпевицата Глория. Концерт, отново на площада, е предвиден и за 18 септември. В шоуто „Балкански ритми" ще участват младежки сръбски танцов състав от побратимената нишка община Пантелей, народната певица Радостина Паньова и ломски фолклорни колективи.

Празничната програма включва и Парад на мажоретките и изпълнения на духовата музика, които са предвидени за 18 септември, събота, от 10.00 ч. на централния площад. Конкурсът „Мис и Мистър Северозапад" под патронажа на кмета на общината, ще се състои в неделя, 19 септември, от 19.00 ч. в читалище „Постоянство".