Ученици твориха в Еко арт
Ученици твориха в Еко арт / Община Белоградчик

За пета поредна година Детският комплекс в Белоградчик организира провеждането на „Еко арт". Събитието е по повод Деня на Земята. Това е изкуство от отпадъчни материали, а целта е да се провокира екологично мислене у децата и отговорно поведение за грижа и опазване на природата. Също да се покаже на практика как от вече употребени и ненужни предмети може да се създаде изкуство. Темата, по която работиха 12-те отбора с по пет участника бе "Детска приказка". Сред най-често представените мотиви бяха такива, свързани с приказките "Трите прасенца", "Житената питка" и "Хензел и Гретел". В отборите активно се включваше и по един родител или учител. След усърдното участие на представителите на тимовете компетентно жури с председател Антон Трифонов - зам. кмет на община Белоградчик, прегледа и оцени изработените творби.

Представителите на местния бизнес бяха осигурили и лично връчиха награди на всички участващи. Таня Тодорова - директор на Детския комплекс, връчи награда на отбора заел І-во място, който се състезаваше под номер едно. Председателят на Общинския съвет Мирослава Чавдарова и зам. кметът на общината Антон Трифонов също връчиха награди.

Похвалната инициатива показа на практика, как когато се провокира мисленето, въображението и фантазията на подрастващите, те работят творчески, стават изобретателни и създават изкуство от вече употребявани и ненужни предмети.