Стратегическите документи на общините - в специален портал
Стратегическите документи на общините - в специален портал / Дарик Враца

Писма до кметовете на врачанските общини, с които ги информира за нова възможност за публичност на стратегическите документи на общините изпрати зам.областният управител Валентин Литов. Документите ще бъдат качени на Портала за обществени консултации www.strategy.bg, поддържан от администрацията на Министерски съвет.

"Порталът е единно място за провеждане на обществени консултации на проекти на стратегически документи и нормативни актове.
Синтезирането на стратегически документи на едно място, публикуването на актуална информация е гаранция за прозрачност в работата на институциите и най-вече информираност на обществото, относно разработваните нормативни актове и политики.", пише в писмото си В.Литов.

На Портала за обществени консултации вече е качен Актуализираният документ за изпълнение на Областната стратегия за развитие на Област Враца 2009-2013 година. Този документ е приет на 30 март тази година от Областният съвет за развитие. След като общините представят техните актуализирани стратегически документи, те също ще бъдат качени на посочената страница.