Скандал около избора на директор на ДКЦ 1 във Враца
Скандал около избора на директор на ДКЦ 1 във Враца / Дарик Враца

Общинският съвет във Враца не утвърди избрания на конкурс нов  управител на ДКЦ 1 Андриан Тодоров. Предложението предизвика дебати в залата, като според преобладаващата част от изказалите се в зала - комисията по избора не си е свършила добре работата. Преди гласуването председателят на здравната комисия П.Пешлейски обяви, че колегите му нямат единно мнение за одобрения кандидат и затова всеки да гласува по съвест. Против „неадекватната му реакция" се изказа Васил Драганов от БСП, който обяви, че няма нужда да превръщат общинските съветници в нова комисия по избора.

Адриан Тодоров - един от тримата кандидати за поста, получи на проведения конкурс най-висока оценка от всички - 5,30, след него бе класиран досегашния управител д-р Крум Крумов - с 4,97, трети остана д-р Огнян Тошев - 4,62.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че имат партийно поръчение, което не са изпълнили навреме и затова не гласуват за избрания кандидат. В отговор на обвинението председателят на ОбС Малина Николова заяви, че не изпълняват поръчения, тъй като ако имало такива - щели със сигурност да изберат този, който им е посочен без да стигат до подобни дебати.

След като обвиниха комисията, че не си е свършила добре работата, съветниците в крайна сметка гласуваха същата комисия да извърши нов подбор и обявиха начало на нова процедура по избор на управител на ДКЦ 1. Конкурсът е насрочен за 28 март, от 10 часа.

До тогава управляващ на здравното заведение остава досегашният управител д-р Крум Крумов.