Ще строят покрит общински базар във Враца
Ще строят покрит общински базар във Враца / netinfo

Четири проекта са постъпили в Община Враца за обявения конкурс за строеж на покрит общински базар в града. Всички те предвиждат сграда на две нива и подземен гараж. Базарът ще бъде на мястото на Кооперативния пазар, до училище "Хр. Ботев".

Комисия в състав: Пламен Стоянов - гл. архитект на Община Враца, арх. Калина Мерудийска, арх. Гриша Иванов, инж. Петър Червеняшки и юристът Полина Кръстева, отвориха днес проектите. До 14 януари 2009 година комисията ще излезе със становище, което в петдневен срок ще бъде обявено публично от кмета на града инж. Тотю Младенов.

5000 лева е наградата за победителя в този конкурс, 3000 за второ място и 2000 за трето. Журито ще класира проектите, съгласно получената комплексна оценка. Максимумът точки, които може за се събере даден проект са 100.

Пет са критериите за оценка:

 Комплексно функционално решение, което носи 30 точки; архитектурен образ и дизайн - 25 т.; функционалност и вътрешно оформление - 10 т.; рационално конструктивно решение - 15 т. и икономическа целесъобразност - 20 т.

До момента не се знаят имената на изпълнителите, което е едно от изискванията за безпристрастно оценяване. За максималната откритост на процеса, проектите ще бъдат публично достояние в края на процедурата.