Волейболният турнир бе доста оспорван.
Волейболният турнир бе доста оспорван. / Община Видин
Волейболен турнир за “Купа Видин” се проведе в двата почивни дни. Турнирът по традиция е в навечерието на духовния празник на град Видин - Димитровден. Състезанието е за момичета, родени 2003/2004 г. В него взеха участие пет отбора, а срещите се играха в Спортна зала „Фестивална”. Победител в оспорваната надпревара станаха гостите от волейболен клуб „CVK” - гр. Крайова, Румъния. На второ и трето място се подредиха ВК „Марица” – гр. Пловдив и ВК „Бдин-Вида” - гр. Видин, следвани от Централен полицейски волейболен клуб и ВК „ЦСКА” - гр. София.

Купите във волейболния турнир връчи заместник-кметът по хуманитарни дейности и социална политика на Община Видин Венци Пасков. За всички участници бяха осигурени медали и грамоти. Пасков закри спортното събитие, като благодари на отборите и техните треньори. „В това състезание показахте висок спортен дух и всеки от вас би могъл да бъде победител. Надявам се и догодина отново да се видим тук” - каза заместник-кметът.

Турнирът се организира от Община Видин, волейболен клуб „Бдин-Вида” и Министерството на  младежта и спорта, Програма „Децата и спортният клуб”.