полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
Два грабежа разкриха за часове служители на полицията в Козлодуй. И двата са извършени през вчерашния следобед. Единият е извършен минути преди 19 часа. Двама непознати нападнали жена и използвайки сила й отнели чантата, в която имало пари и документи. По случая да задържани двама младежи на 19 и 22 години, които са приведени в РУ Козлодуй.

 Другият грабеж е извършен по-рано същия ден в гаражно помещение. Нападателят отнел със сила пари от жител на Козлодуй. След бързи издирвателни мероприятия извършителят е задържан – 47-годишне криминално проявен. Сумата от 65 лв. също е установена. М.В. ще остане в РУ Козлодуй до 24 часа.

Служители на полицията са разкрили и други две гкражби, извършени преди дни. При единия сигнал е подала жена, която обяснила, че докато пазарувала в магазин някой й е откраднал 1000 лв. като съпричастен към деянието е установен Г.С., на 48 години. Откраднатите пари са върнати.
Открит е и извършителя, откраднал мобилен телефон на 10 декември, от гражданин на Враца, в аптека в областния град.  Това е Ц.П. на 34 г. от с.Бели извор. Телефонът е намерен и върнат.