Иван Генов и Николай Иванов
Иван Генов и Николай Иванов / Люба Филипова
Народните представители от “БСП за България” за врачанска област Иван Генов и Николай Иванов днес дадоха първата си пресконференция след изборите. Подкрепата, която получи тяхната листа, те определиха като “значима политическа победа”. На тези избори левицата в региона е получила двойно повече гласове от тези по време на предишните парламентарни избори през 2014 г. За кандидат-депутатската листа на БСП сега са гласували над 30 500 жители на врачанска област при 16 800 на изборите в 2014 г.

“Резултатите са впечатляващи и ни носят голямо удовлетворение! Печелим изборите в общините Козлодуй, Оряхово, Мизия, Борован, Хайредин, Криводол, Мездра  и Роман. Във Враца загубата ни е символична – тя е едва със 130 гласа, като в община Враца увеличаваме резултата си повече от два пъти в сравнение с 2014 г. В Бяла Слатина, въпреки загубата ни, подкрепата за нас е много по-сериозна” – каза Николай Иванов. Двамата с Иван Генов благодариха на всички жители на врачанска област за активното участие в изборите, на хората, които ги подкрепиха, на членовете и симпатизантите на БСП, на общинските структури на партията и техните ръководства, на членовете на СИК, на представителите и застъпниците, на младежката структура и на всички доброволци, като и на медиите за коректното отразяване на кампанията.

Иван Генов и Николай Иванов бяха единодушни, че дори в условията на опозиция в Народното събрание, те ще работят за решаването на тежките проблеми на врачанска област. Двамата народни представители определиха като най-важен свой приоритет подобряването на живота в региона. “Това включва повече възможности за работа за хората, за развитие на бизнес, подобряване на средата, включително инфраструктурата, да не говорим за бедността, която е поголовна в нашия регион” – каза Иван Генов. “Нужна е действена политика за област Враца като част от Северозапада. Досега писаните и мъртви документи като специална инвестиционна програма, всякакви други стратегии и намерения видяхме, че не бяха вкарани в действие. Ако не се предприемат спешни мерки за една специална политика към региона – още три-четири години и нещата ще бъдат необратими не само като демографско състояние, но и като кураж и надежда за хората от врачанска област” – подчерта Николай Иванов.

Народните представители от “БСП за България” заявиха своята готовност да работят заедно с колегите си от другите политически партии от региона по важните теми за Врачанско. Ангажираха се също с това диалогът с гражданите да е постоянен, като за целта ще бъдат отворени изнесени приемни.

Повече по темата слушайте утре след 10 ч. в програмата “Дарик Северозапад”.