/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу непълнолетния от село Галиче за:убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост за жертвата; изнасилване; проникване в чуждо жилище през нощта, за което той употребил ловкост и за кражба на вещи, съобщиха от прокуратурата.

Решават да оставят ли за постоянно в ареста заподозрения за убийството в Галиче

17-годишният е бил отгледан от родителите на баща му в ромската махала в село Галиче. Майка му живеела в Чехия и не поддържала контакти с него. Около 00:30 часа през нощта на 11 януари младежът излязъл навън, като минал покрай съседна къща, в която живеела 18-годишната, която той харесвал.

Момичето по това време било само. Родителите й били разделени от десет години. За нея се грижел баща й, който заминал да работи във Великобритания. Майка й, въпреки че живеела в селото, не поддържала връзка с дъщеря си.

Обвиняемия забелязал светлина в една от стаите на къщата на А.Р. и решил да влезе в дома й. Успял да премине през малък прозорец на приземен етаж, който бил със счупени стъкла, като по този начин се озовал в мазето. Там взел със себе си метален предмет (жегъл).

По вътрешно стълбище стигнал до стаята на момичето на втория етаж. Почукал на вратата, като А.Р. отключила и отворила. Обвиняемият й казал, че иска „да спи с нея“. Тя не се съгласила и му се развикала да си тръгва. Изплашена от случващото се, тя е взела телефона си, за да се обади за помощ, но в този момент той й нанесъл удар в главата с металния предмет.

Изповедта на почернения баща от Галиче: Ако нямах друго дете, нямаше да искам да живея

Пострадалата паднала на леглото, след което нападателят я ударил още веднъж. Момичето престанало да движи крайниците си. В същото време телефонът на Р. иззвънял. Обвиняемият извадил батерията от него и го хвърлил.

След това обвиняемият извършил полов акт с пострадалата. На тръгване видял, че тя се движи. Хванал я за врата и започнал да я души с две ръце, което продължило, докато тя престанала да дава признаци на живот.

Тогава той взел намиращия се върху раклата нож и нанесъл няколко удара с него в областта на шията на А.Р., след което й прерязал гърлото. Завил тялото й с одеяла. На шкафче забелязал портмоне, което взел, ведно с намиращата се в него сума от 250 лева. С мокри кърпи изтрил ножа, увил металния предмет и тръгнал. По пътя ги изхвърлил, прибрал се и легнал да спи.

На сутринта безжизненото тяло на момичето било открито от братовчеди. Веднага бил подаден сигнал на общ телефонен номер за спешни повиквания 112. На място пристигнали полицейски служители и лекарски екип.
   
Маринов за убийството в Галиче: Подбудите са по-скоро присъщи на животните

Междувременно обвиняемият А.О. посетил магазин в центъра на селото, откъдето напазарувал маратонки, музикални колонки и ръкавици. На продавача обяснил, че спечелил пари от работа в гр. София. След това заминал за гр. Бяла Слатина, купил таблет с калъф, музикална колона и се прибрал в Галиче.

Същият ден бил задържан от органите на реда. Пред полицаите направил самопризнания, подробно разказал за извършените деяния и посочил мястото, където изхвърлил вещите.
От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на момичето е остра масивна кръвозагуба, довела до състояние несъвместимо с живота.
 
Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда. Делото е взето на специален надзор в Софийска апелативна прокуратура.