Борислав Великов без сред гостите на празника.
Борислав Великов без сред гостите на празника. / личен архив
10 години от изграждането и откриването на параклиса “Св. Георги Победоносец“ и от създаването на пенсионерския клуб „Здраве“ в ломския квартал Моминборд събра десетки жители на квартала и гости на 1 май. Тържествен водосвет с молебен за здраве и благоденствие на моминбродчани и дарителите за строежа и изографисването на параклиса отслужи отец Нестор.

Почетен гост, поканен от Община Лом, църковното настоятелство на храма и клуб „Здраве“, беше председателят на 39-то Народно събрание и три мандата народен представител на област Монтана доц. Борислав Великов. Той е сред основните дарители за построяването на божията обител.
Параклисът „Св. Георги Победоносец“ е изграден изцяло с дарения и е открит тържествено на 1 май 2008 г. Божият храм е осветен от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан, а сред най-големите дарители са тогавашният министър на околната среда и водите Долорес Арсенова, съпругът й Асен, сина й Калоян, майката на Асен Петруна, която живее в квартала, Почетният гражданин на Лом доц. д-р Борислав Великов и кметът Пенка Пенкова.

Специален поздрав за празнуващите бяха изпълненията на фолклорните танцови състави „Ентусиазъм“ към НЧ „Виделина“ – кв. Моминброд, и „Радост“ към ОУ „Климент Охридски“ – Сталийска махала и оркестър „Ритмус“.