Полицаи догониха и спряха открадната кола, в която бяха крадците
Полицаи догониха и спряха открадната кола, в която бяха крадците / Дарик Враца - архив

Тази нощ около 02,00 ч. жител на Лом подал сигнал на дежурни пътни полицаи в Лом, че от града е откраднат лек автомобил „БМВ 325 Д" със софийска регистрация. Служителите на реда започнали незабавно оперативно-издирвателни мероприятия по „горещи" следи по издирване и установяване на автомобила.

При обход в гр. Лом, на ул. "Софийска" в района на бензиностанция, около 02,05 ч. е засечен изчезналият автомобил. Той се движел в посока с. Долно Линево. Колата била настигната на ул. "Войводина бахча" след частен цех. БМВ-то внезапно спряло в средата на пътното платно, като от страната на водача слязъл и побягнал мъж, разпознато като 19-годишният Л.Р. от гр. Лом, криминално проявен и осъждан. От дясната страна на колата излязла 22-годишната П. Р. от гр. Лом. Шофьорът успял да избяга от полицаите и в момента се укрива, а жената е задържана непосредствено до автомобила и преведена в РУ Лом за срок от 24 ч. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство.

При направената справка е установено, че автомобилът е собственост на 30-годишната Й. Е. от гр. София и е предоставен за ползване на 18-годишния П.С., живеещ в гр. Лом. Работа по случая продължава.