Общините Лом и Пантелей работят заедно по проект
Общините Лом и Пантелей работят заедно по проект / netinfo
Кръгла маса по проект на Община Лом и Градска община Ниш, Пантелей – „Добри съседи – добри Партньори” започва днес с в крайдунавския град

Проектът е на стойност 76719 евро и се финансира от Програма „Добросъседство – ФАР Трансгранично сътрудничество България – Сърбия и Черна Гора 2004. Ще участват ръководителите на  общините Лом и Пантелей – кметовете Пенка Пенкова и Братислав Благоевич, съобщават от пресслужбата на ломското кметство.

Проектът “Добри съседи – добри Партньори” цели максимално социално-икономическо сближаване на местния бизнес в двете общини - Лом и Пантелей, за постигане на трайни бизнес контакти между представители на местната власт, неправителствени организации и представители на местния бизнес от българска и сръбска страна.

Резултат от реализацията на проекта ще бъде разработването на Стратегия за икономическо сближаване и развитие 2007-2013 г. между Лом и Пантелей и създаването на Общински център за трансгранично сътрудничество в Лом.

Ще бъдат обучени две ядра специалисти от двете общини за работа по проекти, предвижда се изработвенито на Интернет-страница с електронен наръчник за писане на проекти. Ще бъдат създадени две маркетингови стратегии за развитието на съвместната дейност. Предвидено е да бъде издаден двуезичен информационен справочник с рекламни материали и седмичен информационен бюлетин.

Срокът на изпълнение на проекта е 12 месеца, той ще бъде реализиран през 2007 г. На работната срещаще присъства и представителят на Делегацията в Европейската комисия в София Ингрид Шикова.

Разискванията ще започнат в 14 часа в театралния салон на училище „Никола Първанов” в град Лом.