заседанието
заседанието / Областна администрация Враца
Областният управител на Враца Момчил Младенов председателства разширено заседание на Консултативния съвет за превенция и противодействие на корупцията във връзка с предстоящите предсрочни парламентарни избори.
В срещата взеха участие председателят, секретарят и зам.-председателят на РИК-Враца, директорите на „Информационно обслужване“, на СУ “Отец Паисий“, на врачанския офис на НАП и на ТД“ДАНС“, както  и представител на сектор „Охранителна полиция“.
На заседанието бе обсъдена организацията и подготовка на изчислителния пункт към РИК-Враца, който ще бъде изграден във физкултурния салон на СУ “Отец Паисий“, схемата на приемане и изтегляне на членовете на секционни избирателни комисии в област Враца и позиционирането на органите на МВР.

В деня на изборите 510 служители на ОД на МВР-Враца, жандармерията, РД “ПБЗН“ -  Враца и сектор „Борба с организираната престъпност“ ще следят за безпроблемното протичане на изборния процес.
Утре предстои да бъде монтиран СОТ във физкултурния салон на СУ “Отец Паисий“, където в нощта след изборите ще се приемат избирателните комисии от областта.

На заседанието бе взето решение на 24.03.2017г. в 18.00 часа областният управител Момчил Младенов, представители на РИК-Враца, „Информационно обслужване“ и полицията да проверят оборудването и подготовката в приемателния пункт. Ще се разиграе схемата, по която ще се приемат и изтеглят членовете на СИК от района на СУ “Отец Паисий“ за предстоящия вот.

Изчислителният пункт ще бъде представен и пред медиите, с което областният управител Момчил Младенов ще покаже прозрачността в организационно-техническата подготовка на предстоящите предсрочни парламентарни избори на 26.03.2017 г., осъществена от служителите на Областна администрация-Враца.