Млади висшисти -с възможност за кариера
Млади висшисти -с възможност за кариера / Мая Ценова

Дирекция “Бюро по труда” - Враца започна приемането на документи на млади висшисти за работа в публичната администрация по програма «Старт в кариерата». В програмата могат да кандидатстват младежи до 29 г., без трудов стаж по специалността, които са завършили висше образование през предходната или текущата година и имат добър успех от дипломирането над 4.00, съобщават от дирекцията.

Общо 14 работни места в публичната администрация са заявени по настоящата процедура на програмата, в региона обслужван от «Бюро по труда» - Враца.
Търсят се главно младежи, завършили право и икономически специалности. Те ще бъдат наемани на трудов договор със срок до 9 месеца.

Предвид големия интерес, през последните години, се увеличават средствата, които се осигуряват от бюджета за активна политика на МТСП за субсидиране на заетостта (заплати и осигуровки) на младежите, наети по програма „Старт на кариерата”, като през 2008 г. размера за 1 лице е 330 лв.

Пълният списък на обявените работни места по процедурата, условията и необходимите документи за кандидатстване могат да се намерят на: Интернет-страницата на Агенцията по заетостта на адрес www.az.government.bg, както и в Дирекция «Бюро по труда» - Враца.