Шампионките на Мездра
Шампионките на Мездра / Община Мездра
Виолета Миловска  и Александра Захариева завоюваха първо място от държавно първенство по художествена гимнастика в ансамбъл при двойки, старша възраст, категория „Б“. „За първи път Федерацията по художествена гимнастика включва в първенствата формата „двойки“ и „тройки“, който е нов за България.“, каза Лили Николова, ст.треньор на ЖКХГ „Анелия“.

Причината да подготвяме състезателки в тези формати се зароди на нашия традиционен турнир „Коледни звездички“, който е посещаван от представители на федерацията. Те харесаха този формат и решиха да го включат в държавните първенства при деца, девойки младша и девойки старша възраст“, добави още Николова.

Миловска  и Захариева се състезаваха при старшата възраст с участието на още 6 отбора. Те играят формата „двойка“ заедно от 3 години, което им помогна да са спокойни, въпреки сложното съчетание. Предстои им участие на турнир в Бургас.
„Доволна съм, че Федерацията разбра, че има смисъл в този формат, който дава малко разнообразие в първенствата. Рускините вече отдавна го практикуват.“, каза още Лили Николова.

„Очаквахме да се класираме в тройката, златният медал ни изненада. Бяхме притеснени от тази голяма конкуренция, но си изиграхме добре съчетанието. Продължаваме да тренираме усилено и се стремим да имаме повече успехи.“, споделиха шампионките.
На възпитаничките на  ЖКХГ „Анелия“ предстои  второ държавно първенство за деца до 10г., категория „А“.
 
 
Община Мездра