Мартин Даскалов
Мартин Даскалов / Симфониета Враца
 „Месецът на клавишите“ отбеляза успешното начало на сезона за Симфониета -Враца в обновената градска концертна зала. В истинска наслада за меломаните се превърнаха интригуващите концерти с гостуващи солисти от световните сцени, лауреати на наши и международни конкурси.
На 3 октомври, от 19.00 ч., отново в градската концертна зала, почитателите на Симфониета – Враца ще чуят пианиста Мартин Даскалов, в изпълнение на концерт от Ференц Лист, заедно със Симфониета -Враца, под диригентската палка на Момчил Томов.
Програмата на концерта включва: Ференц Лист - Концерт за пиано и оркестър N1 и Франц Шуберт – Симфония N6.
           
Билети на касата пред Читалище „Развитие“ и в залата преди концерта. Мартин Даскалов е студент в АМТИИ - Пловдив, специалност  Пиано-изпълнителско изкуство в класа на проф. Роксана Богданова. Завършил е  Национално училище по изкуствата „Добри Христов“ гр. Варна – в класа по пиано на Боян Бъчваров. Две години е учил в Шотландска  Кралска Консерватория (RCS) град Глазгоу – Шотландия.
Участвал  е в международни конкурси и е носител на редица отличия.                                                                                                                    

Свирил е с оркестър „Анима“, с Варненската филхармония, Пловдивската филхармония и др. Стипендиант на Министерството на Културата за дарования, като лауреат на  IX Международен конкурс „Франц Шуберт“ – Русе, България. Има записи в Радио Варна.
Участвал е в Майсторските класове на проф. Тамара Поддубная, проф. Стела Димитрова – Майсторова, проф. Красимира Джордан, проф. Мария Мартинова, проф. Милко Милков, Евгени Божанов, Пламена Мангова, проф. Наталия Деева, проф.Юрий Слесарев.