Кметовете на Димово и Бойница си остават
Кметовете на Димово и Бойница си остават / Dariknews.bg-архив

Върховен административен съд потвърди избора на кмет на община Димово и община Бойница на проведените местни избори на 26 октомври 2015 г.

Касационните жалби са подадени от Светослав Венциславов Славчев от гр. Димово, област Видин - кандидат за кмет на община Димово и Петър Пенков Иванов от гр. Видин, в качеството му на кандидат за кмет на ПП „ АБВ - Алтернатива за българско възраждане" в община Бойница, обл. Видин. Те обжалват решения по административни дела № 501 и 484 от 2015 г. на Административен съд Видин, с които са потвърдени съответно изборите на Лозан Георгиев Лозанов за кмет на община Димово и на Анета Стойкова Генчева за кмет на Община Бойница.

След запознаване с доводите по делата, Върховен административен съд остави в сила решенията на Административен съд Видин и потвърди решението на ОИК Димово за обявяване избора на кмет на община Димово на втори тур, получил 1863 действителни гласове, само с 2 гласа повече от другия кандидат за кмет, както и решението на ОИК Бойница за обявяване избор на кмет на община Бойница от проведените на 25.10.2015 г. местни избори.Решенията са окончателни и не подлежат на обжалване.