Старинни пистолети
Старинни пистолети / ОД на МВР Враца
Старинни пистолети и пушки са открили полицаи при следствени действия в Мездра. Първоначално за проверка е спрян лек автомобил „Субару“, собственост и управлявано от 46-годишен мъж от Мездра. В автомобила пътувал и 41-годишен жител на Мездра.

По време на проверката полицейските служители открили в автомобила 2 старинни капсулни пистолета без идентификационен номер и газов пистолет с поставен пълнител с боеприпаси.

Откраднаха метална каса с оръжие и пари

При последвали проверки в две жилища в Мездра, обитавано от едно от лицата, са намерени 2 старинни капсулни пушки с работещи пускови механизми и 2 револвера без марка и модел, и идентификационен номер, както и ловни и бойни боеприпаси, за които няма разрешение за съхранение, носене и употреба.  

Старинно оръжие
ОД на МВР Враца

В къща в село Ребърково, обитавана от същото лице, са намерени и иззети 10 пистолета и револвери с различни марки, модели и идентификационни номера, 3 старинни капсулни пушки без марка и модел, 22 ловни и бойни патрона с различен калибър, както и множество части за огнестрелни оръжия. Образувано е досъдебно производство. В полиция в Мездра е задържан 46-годишен мъж от Мездра.
ОД на МВР Враца