Изграждат нова парна инсталация във врачанско училище
Изграждат нова парна инсталация във врачанско училище / Дарик Враца

Заместник министърът на енергетиката Николай Николов днес връчи чек на Димитър Марков - директор на врачанското средно училище “Васил Кънчов”. Чекът е на стойност 309 164 лева и е за прилагане на мерки за енергийна ефективност на сградата. С парите, осигурени по норвежкия механизъм, ще бъде подменена абонатната станция, цялата парна инсталация и ще се реновира физкултурният салон на училището.

“Правим каквото можем, за да подпомогнем енергийната ефективност в общинските сгради – училища, детски градини, за да ги направим по-енергийно ефективно и по-хубаво място за децата” - каза при връчването на чека заместник министър Николов.

Директорът на училището Димитър Марков благодари на министерството, на Община Враца и на кмета Калин Каменов, защото с този проект се затваря кръга по цялостното обновяване на сградата. “Така нашето училище ще е най-модерното, а защо не и най-хубавото във Враца и в областта” – подчерта Марков.

Изграждат нова парна инсталация във врачанско училище
netinfo

“Надявам се с този проект да постигнем максимален клас енергийна ефективност на училището. Това е важен за нас проект и сме изключително благодарни на министерството” – каза в заключение кметът на Враца Калин Каменов. Той припомни, че до момента в града са приключени шест обекта от програмата за енергийна ефективност. Каменов заяви, че и през следващата година Общината ще продължи да кандидатства с проекти за енергийна ефективност, за да може максимален брой учебни заведения във Враца да бъдат санирани.