Експертът по етническите въпроси на област Монтана с фалшива диплома
Експертът по етническите въпроси на област Монтана с фалшива диплома / снимка: DarikNews.bg

Експертът по етническите въпроси на Област Монтана подаде молба за напускане, след като бе обвинен, че има фалшива диплома за висше образование. 

Милети Давидов Мечов от село Громошин заема длъжността от 4 години и вече заемал длъжността „главен специалист".   Вчера в областна администрация е подаден анонимен сигнал, че е използвал фалшива диплома и работил в държавната администрация с фалшива диплома за висше. Случаят е даден на икономическа полиция. От проверката е станало ясно, че представената от Мечов диплома от УНСС за бакалавър по специалността „Публична администрация" е фалшива. От висшето училище съобщили че никога не са имали студент с това име и ЕГН.

Освен главен експерт по етническите въпроси Мечов е  и втори мандат общински съветник от партия ПЛАМ в община Бойчиновци. Председател е на съветническа група на ромската партия.

Мечов е назначен на длъжността гл. eксперт по етническите въпроси по времето на предишния областен управител Тодор Върбанов. Назначенията на този пост се правят след консултации с лидерските групи от малцинствата. В досието на главния експерт няма препоръка от нито една неправителствена организация или партия, каза областният управител Ивайло Петров.

Срещу Мечов се води дознание за измама, материалите са предадени на Районна прокуратура, уточниха от пресслужбата на полицията в Монтана.