/ ThinkStock/Getty Images
Таксиметров шофьор стреля срещу двама нападатели
Двама видинчани - баща и син, са били задържани в полицейския арест за извършен грабеж в областния град. На 15 декември,и в 20.05 часа 52-годишен таксиметров шофьор съобщил в РУ-Видин, че е бил нападнат и ограбен от двама клиенти в района на кръстовището на улиците „Цар Симеон Велики“ и „Разлог“.

Жена от Монтана обвини врачанка в кражба на златни бижута

Потърпевшият разказал, че единият от клиентите го ударил, разбил му зъбите и отнел оборотните пари от таксито – сума между 30 и 50 лева.
След това шофьорът произвел изстрел със законно притежаван пистолет „Макаров“, насочвайки оръжието към земята. При огледа в района на местопроизшествието разследващите намерили и иззели 9 мм гилза.

Пистолетът е предаден на органите на реда. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия полицаи  заловили двамата мъже - 49-годишен криминално проявен и осъждан и 19-годишният му син, също криминално проявен.

Деца откраднаха портмоне

При извършен преглед, медици установили, че 49-годишният има огнестрелна рана на лявата подбедрица, която обработили и превързали. Бащата и синът били приведени в полицейския арест и задържани за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Окръжна прокуратура-Видин.
ОД на МВР Видин