/ Дарик - Враца
Започва пролетното почистване на Община Монтана, в града и 23-те й  села, съобщи кметът Златко Живков. В ход е косенето на зелените площи и миенето на улиците. Сметосъбирането е с удължен седмичен график от 22 март. Контейнерите се извозват и в събота, заради резитбата и почистването на хорските дворовете.  Подменят се знамената пред обществените сгради в града и селата, както и  на вход-изходните булеварди.

Европа инвестира 10,7 милиона лева за по-чист въздух в Монтана

Общинската администрация започва по-твърд курс към нередовните платци по договори за наем на обществени площи. Ще бъдат премахнати всички рекламни табели, поставени без разрешение. Вече са демонтирани два билборда, собственост на дружества, които не са се издължили на общината.

Още една детска градина в Монтана грейна след пълна промяна

Ще бъдат извозени  и вестникарски павилиони, на разпространители със необслужени задължения. Останалите ще трябва да почистят и пребоядисат павилионите си. Същото важи и за собствениците на  кафенетата на открито. Маси и столове без разрешение ще бъдат премахвани, заяви кмета Живков.

С първият ден на пролетта бяха пуснати трите фонтана в центъра, в градската градина и на площад „Алеко Константинов”. Фонтанът в парк "Свети Дух" е в процес на ремонт.