Аспарух Никодимов във Видин
Аспарух Никодимов във Видин / Община Видин
 Популярният футболен състезател и треньор на ЦСКА се срещна със свои почитатели в Регионалнатa библиотека „Михалаки Георгиев“. Книгата носи заглавието „Паро Никодимов – с ЦСКА в сърцето. Моята автобиография“, написана в съавторство със Станил Йотов и Цветан Дерменджиев.  Организатори на проявата са фенклубът на ЦСКА „От Видин до Карибите“ и Община Видин. Събитието уважиха кметът Огнян Ценков и заместник-кметът по хуманитарни дейности Венци Пасков.

Аспарух Никодимов във Видин

Ценков изрази своето огромно възхищение към футболната легенда и призна, че е негов голям фен: „Вие сте една силна личност, притежавате впечатляваща спортна кариера и сте пример за подражание на всички деца, които тепърва ще градят кариера във футбола. Видин е град, който има забележителни резултати в този спорт и правим всичко възможно това да продължи и занапред“. Кметът добави, че главната причина да е фен на отбора на червените е това, че той е завършил военно училище, а абревиатурата ЦСКА означава  Централен спортен клуб на армията.

Аспарух Никодимов във Видин

В знак на признателност Ценков връчи плакет на Община Видин на Паро Никодимов. Той от своя страна също изрази благодарността си: „Представих книгата си в много градове, но тук, във вашия град, за първи път ме уважи лично кметът на Общината“.
Паро разказа интересни истории от богатата си футболна кариера. С отбора на ЦСКА той печели шест пъти първенството на България по футбол и пет пъти - Купата на Съветската армия.

Организаторите на събитието подариха на кмета екземпляр от автобиографичната книга и топка на ЦСКА. Огнян Ценков получи лично послание и автограф от футболната легенда. Книги бяха раздадени и на всички присъстващи в залата деца.

Аспарух Никодимов във Видин