АЕЦ Козлодуй отново преизпълни плана
АЕЦ Козлодуй отново преизпълни плана / netinfo
АЕЦ “Козлодуй” регистрира пореден рекорд по производство на електроенергия, като изпълни плана за деветте месеца на 2008 година 41 дни преди приключването на периода.

Планираното количество от 10257 123 мегаватчаса бе достигнато късно вечерта на 20 август съобщиха днес от централата. До края на деветмесечието се очаква да бъдат произведени общо около 11 200 000 мегаватчаса.

Принос за отличния резултат има добрата организация и ефективната работа на специалистите, довели до съкращаване на предвиденото време за плановия годишен ремонт на пети блок, което осигури повече от 300000 мегаватчаса за енергийната система на страната. Това е основание и занапред да се продължи оптимизирането на организацията при ремонтните дейности и съкращаването на профилактичните кампании, като по този начин за българските граждани се доставят допълнителни количества евтина и екологично чиста електроенергия.

С днешна дата, 21 август, 5-ти енергоблок в АЕЦ “Козлодуй” работи със 100% натоварване, а 6 блок, който предстои да бъде спрян за планов годишен ремонт, е с натоварване 82%.