72 милиона лева инвестирани във видинска област
72 милиона лева инвестирани във видинска област / ОИЦ Видин

Инвестиции за 72 милиона лева са направени до момента със спечелените по Програмата за развитие на селските райони проекти от десетте селски общини във видинска област. Това сочат данните от проведените срещи през юли на представители на общините и екипа на Областния информационен център във Видин.

По 15 милиона лева са привлекли общините Белоградчик и Чупрене, 12 милиона са вложени в Ново село, 7 милиона лева са инвестициите от програмата за селата в Кула, 6.5 милиона са в Ружинци, 4.5 милиона лева в Бойница, 4 милиона лева – в Макреш, 3 милиона са средствата от същата програма в Грамада и по 2.5 милиона лева - в Димово и Брегово. Основната част от тези средства в десетте общини са вложени в рехабилитация на пътната инфраструктура – селищна и междуселищна, коментира експертът от ОИЦ -Видин Цветомир Ценков.

Със спечелените по селската програма средства общините Белоградчик, Чупрене, Димово, Кула и Ново село са интервенирали в туризма, спортна инфраструктура е изградена в Белоградчик, Ново село и Ружинци, посочи още Ценков. Екологични проекти са реализирани в Макреш и Белоградчик, културни обекти са рехабилитирани в Белоградчик, Брегово, Бойница и Грамада.