/ МВР
Специализираната операция, проведена на 4 февруари, е осъществена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в Областната дирекция на МВР-Видин и колегите им от районното управление в града, съобщиха от полицията.

След акция: Разкриха няколко помещения за отглеждане на марихуана в Хасковско (СНИМКИ)

В село Мали Дреновец униформени спрели за проверка лек автомобил „Ауди“ с видинска регистрация, шофиран от криминално проявен 35-годишен жител на областния град. В превозното средство открили и иззели 90 грама зелена суха листна маса, реагирала на канабис при полевия наркотест, електронна везна и парична сума.

МВР

Последвало претърсване в частен имот, ползван от мъжа, в село Лагошевци. Там, в стопанска постройка, криминалистите установили и иззели още 100 грама сух канабис. Видинчанинът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата на разследващите по случая продължава, в областната дирекция е образувано досъдебно производство.

Разкриха домашна наркооранжерия в Елин Пелин (СНИМКИ)

Снощи, в условията на неотложност, служители от Районно управление-Видин са извършили претърсване в апартамент в к-с “Бонония“. В жилището установили четирима мъже и една жена.

МВР

В коридора намерили пакетче с 0.56 грама зелена суха листна маса, а в една от стаите - 22 грама бяло прахообразно вещество и около 42.80 грама зелено-кафява листна маса.

След сигнал за пожар: Разкриха оранжерия за марихуана, маскирана като дърводелски цех

При полевия наркотест белият прах индикирал на амфетамин, а тревата дала реакция на канабис. По случая с полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани трима криминално проявени - 24-годишен мъж от Белоградчик и двама видинчани, на 21 и 22 години. Разследването продължава, в образувано досъдебно производство.