Същият господин миналата година предизвика подобен инцидент
Пътник е нападнал с юмруци кондуктор в бързия влак от Видин до Курило. На видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как мъжът заплашва и бута кондуктора на пода и го рита, докато му крещи. Случаят е от 17 май, предаде NOVA.

„По описанието същият господин миналата година предизвика подобен инцидент във влака за Стара Загора и се барикадира в купето. Наложи се да го изведат органите на МВР. По описание прилича на същия господин. Дали е той не знам”, заяви Тодор Тодоров, вътрешна сигурност и управление при кризи в „БДЖ-Пътнически превози”.

„Сега е имал билет за втора класа. Опитал е да отвори преходната врата към локомотива. Началникът на влака го е извел и му е направил забележка. Той се настанил в първа класа, кондукторът му казал да се премести във втора класа, той се съгласил, но когато кондукторът се отдалечава, го напада и му нанася удари в главата”, разказа Тодоров.

На кадрите се чува как нападателят крещи „Аз имам жълта книжка. Ще вляза в затвора, но ще те потроша. Ще ти счупя ребрата“.

Нападателят е установен. Тодоров обясни, че не знае дали е задържан.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня