Връчиха наградите Неофит Рилски на директори и учители
Връчиха наградите Неофит Рилски на директори и учители / Дарик нюз
Връчиха наградите „Неофит Рилски" на директори и учители
54147
Връчиха наградите „Неофит Рилски" на директори и учители
  • Връчиха наградите „Неофит Рилски" на директори и учители

Единайсет директори и учители от великотърновска област получиха наградите „Неофит Рилски". Призът се присъжда всяка година в навечерието на празника на славянската писменост и българска култура от Министерството на образованието, науката и младежта.

Церемонията по връчването им се проведе в Регионалния инспекторат във В. Търново в присъствието на заместник- областния управител Любомира Попова и шефките на общинските образователни дирекции Пенка Игнатова- В. Търново и Йорданка Кушева- Г. Оряховица. Поздрави към отличените поднесоха талантливи деца от СОУ „Ем. Станев".


Пенка Димитрова, директор на СОУ "Ангел Каралийчев" в Стражица, и Софка Стефанова, директор на Целодневна детска градина "Ален мак" в Горна Оряховица, са двете отличени директорки. Приза тази година получиха и четирима учители от Велико Търново - Панайот Панайотов, учител по история в ХГ "Св. св. Кирил и Методий", Мария Георгиева, учител по руски език, и Йорданка Попова по български език и литература. И двете от ПМГ "Васил Друмев" във Велико Търново, както и математичката Пенка Пенчева-Китанова от ОУ "П. Р. Славейков".
Министерството отличи още Димитринка Господинова, учител по български език и литература в ОУ "Кл. Охридски" в Павликени, Лидия Костадинова, учител по физическо възпитание и спорт в ОУ "Св. св. Кирил и Методий" в Горна Оряховица, и Галя Иванова, преподавател по история в СОУ "Н. Катранов" в Свищов. "Неофит Рилски" за своята работа като детски учителки получават Анка Йовчева от ЦДГ "Здравец" в Първомайци и Милка Тодорова от ЦДГ "Ален Мак" в Горна Оряховица.



Седем директори, един помощник- директор и 9 учители от областта отличи Регионалният инспекторат по образование. С плакет, грамота и книга бяха удостоени директорите на ОУ „Христо Смирненски" в с. Самоводене- Лиляна Гецова, на ПГАТ „Цанко Церковски" в Павликени- Надежда Иванова, на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р В. Берон"- Бонка Караиванова, на ДТГ „Д. Хадживасилев" в Свищов- Румяна Иванова и помощник- директорът на ОУ „Бачо Киро"- Мила Велчева.

Наградените ръководители на детски заведения са Венета Камбурова, директор на ОДЗ „Ален мак" във Велико Търново, Марияна Димитрова на ЦДГ „Първи юни" в Горна Оряховица и Дарина Тонкова на ЦДГ „Детски свят" в Полски Тръмбеш.

Сред удостоените преподаватели за цялостна дейност през изминалата учебна година са Генка Минчева и Даниела Маноилова от ПМГ „Васил Друмев", Надежда Дончева ОУ „Б. Киро", Кина Котларска ПГЕЕ „М. Ломоносов" /Г. Оряховица/, Теодора Спасова ДТГ „Д. Хадживасилев", Цветанка Станева СОУ „Анг. Каралийчев" /Стражица/, Светла Георгиева от ЦДГ „Соня", Красимира Петрова ЦДГ „Здравец" и Димитрина Андронова ЦДГ „Първи юни" /Г. Оряховица/.

Как са определени носителите на наградите чуйте от Розалия Личева- началник на Регионалния инспекторат на МОНМ.