Виолетовите с второ домакинско равенство
Виолетовите с второ домакинско равенство / Дарик нюз

 

Ново разочарование на феновете поднесоха футболистите на "Етър- 24", като не успяха да спечелят второ поред домакинство. Този път с точка от "Ивайло" си тръгна новакът в групата "Чавдар" /Б. Слатина/, а зрителите по трибуните, които на старта на сезона срещу "Вихрен" бяха 3000 вече нямаха и хиляда.

За първи път от началото на сезона старши треньора Николай Арнаудов пусна в игра и петимата привлечени през лятото футболисти едновременно. В защитата не беше Мартин Димов, а на неговото място на левия фланг бе застанал Мариян Иванов. Очакванията обаче за промяна към по- добро не се оправдаха. Нещата в средата на терена не се получаваха и си личеше, че халфовете не са свикнали да играят заедно и им е трудно да си подават, и да създават положения. Единствено Илко Трифонов бе в час, а в отделни моменти му партнираше добре Лапантов, но това бе твърде малко, за да донесе превес. Както и преди седмица, гостите първи стигнаха до голова възможност. В 8- ата минута Милен Иванов стреля по диагонала и принуди Венци Димитров да избива с крак. Малко по- късно след слаб изстрел на Джайеоба топката попадна в краката на Кънев, който се завъртя и шутира, но вратарят на „Чавдар" спаси. В 20- ата минута изнервената от липсата на идеи в атака и от разпиляната игра на Джайеоба публика започна да скандира името на Мишо Аврионов, който бе на пейката. Етърци се опитаха да живнат и за кратко си подаваха по- бързо и по- точно, но без да създадат голово положение. В 32- ата минута след фаул отдясно Василев стреля с глава, защитник във „виолетово" спря топката с тяло на метър от голлинията и Венци Димитров я изчисти. Белослатинци наобиколиха рефера Стефан Павлов, искайки му дузпа и бяха усмирени с жълт картон. В края на полувремето съперниците си размениха по една възможност. Първо Пламен Костадинов с шпагат спря изстрел по диагонала на Тихомир Тодоров. След това Джайеоба открадна топката в средата на терена и подаде към Кънев, който отправи втория си точен удар, но отново Ивайло Василев се разтегна и извади топката от долния ляв ъгъл на вратата зад себе си.

След почивката ситуацията на терена не се промени особено, въпреки че Арнаудов направи три смени. Преди да бъде заменен от Аврионов Джайеоба изпрати един далечен удар, който вратарят на гостите отби лошо, но нямаше играч във виолетово който да посрещне топката. При смяната, нигериецът посрещнат преди месец с ръкопляскания бе освиркан от публиката. В 61- ата минута Венци Димитров спаси удар от фаул на Тодоров, а в 66- ата Кънев обстреля ефектно отсрещната врата, но Ивайло Василев спаси. Притеснени от фактът, че не успяват да създадат чисти голови възможности етърци започнаха да центрират, но и това не им донесе успех, тъй като високите централни защитници от Бяла Слатина не дадоха шансове на влезлите като резерви Аврионов и Кушев. В 77- ата минута се зопомни хубав удар на Генов от движение, спасен от вратаря на «Чавдар» и това бе всичко. В края на мача зрителите започнаха да скандират «оставки, оставки...»

«Знаехме, че гостите разчитат на високи централни защитници и за това започнахме с Кънев и Джайоба в атака, стремейки се да свалим топката ниско долу. Запазилото се равенство обаче изнерви нашите футболисти и те потърсиха центриранията като последно оръжие. Като цяло стана равностоен мач и този път съм доволен от дисциплината в защита. За съжаление не успявахме да създаваме голови положения. Публиката има право да скандира каквото иска. И Аврионов е правил слаби мачове, както и всеки един друг футболист. По наш адрес скандираха «оставка» още на втория мач, след като поехме отбора, но останахме в групата, а миналият шампионат завършихме на пето място», коментира старши треньорът Николай Арнаудов.

 

„Етър- 1924": Димитров, Гайдаров, Ванков, Костадинов, Мариян Иванов, Харлов, Лапантов, Кямил /63 Генов/, Трифонов, Джейеоба /69 Кушев/, Кънев /70 Аврионов/.