Suhindol
Suhindol / netinfo
Състезание по търкаляне на бурета ще има днес  на централния площад в Сухиндол. Мераклиите ще търкалят 225 -литрово празно буре, тип “Барик“, а  за  победител ще бъде обявен най-бързо преминалият състезателното трасе.

30  - литрово професионално дъбово буре, пълно с червено вино ще получи първенецът в атрактивната надпревара. Вторият по време ще бъде награден с бутилка вино, баница и суджук, а третият отличен  ще грабне бутилка вино. Всички участници ще получат и  грамота за участие.

Състезанието по търкаляне на бурета е част от програмата на община Сухиндол, посветена на Трифон Зарезан. В проявите е включена и изложба на учениците от СУ “Св. Климент Охридски” под надслов “In vino veritas - за истинското вино и истината в него”. Експозицията е подредена в Народно читалище “Трезвеност 1870“ .

На 14 февруари в храм “Св.св.Петър и Павел” ще има  празнична Света литургия за благоденствието на община Сухиндол. Празникът ще продължи в местността “Димчански завой”, където ще бъдат зарязани лозята. Празникът в Сухиндол ще завърши с хора на Централния площад в града.