Сръбски футболисти идват на Ивайло на 6 август
Сръбски футболисти идват на Ивайло на 6 август / Beroe.eu

Юношите на „Берое" Мартин Райнов и Иво Гюров, които вече излязоха от старшата възраст и са част от мъжкия отбор на старозагорския клуб, пристигнаха в „Етър- 24". Двамата бяха наблюдавани от старши треньора на заралии Илиан Илиев, който редовно ги водеше с мъжкия отбор по лагери, за да тренират под негово ръководство.  Ако бъдат одобрени от наставника на „виолетовите" Георги Тодоров- Райнов и Гюров ще бъдат взети под наем за есенния полусезон. Момчетата играха за великотърновци срещу „Лудогорец" през второто полувреме.

Междувременно стана ясно, че футболистите на „Етър- 24" за новия сезон в Източната „Б" група ще бъдат представени официално на публиката на 6 август на стадион „Ивайло". Церемонията ще бъде преди приятелския мач със сръбския „Синджелич" (Ниш), който започва в 18 часа. „Синджелич" миналия сезон влезе в Първа лига и още при дебюта си завърши на пето място. Играе с бели фланелки с две черни ивици, черни шорти и чорапи, и носи прозвището „биковете". Президент на клуба е Драган Джорджевич, а треньор бившият състезател на ЦСКА Саша Мъркич.

Два часа преди контролата великотърновските фенове ще имат възможност да изгледат още един любопитен мач. Национална формация на ветераните на Сърбия ще излезе срещу ветераните на „Етър". Очаква се делегацията от западната ни съседка да бъде водена от президента или вицепрезидента на Футболния съюз на Сърбия. В нейния състав е включен и кметът на Ниш.