Психолози и прависти ръководят МГЕРБ в областта
Психолози и прависти ръководят МГЕРБ в областта / Дарик нюз

Кампания „Не на вандализма"  и провеждане на кръгла маса по проблемите на младежката заетост са сред първите предстоящи инициативи на новото ръководство на Младежката организация на ГЕРБ в областта. Това съобщи преизбраният лидер на структурата Деян Хаджийски. Той бе номиниран и подкрепен на областно събрание от 40 делегати, а след това и утвърден с решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Общинският съветник във В. Търново е сред учредителите на партията. По образование е психолог, магистър е и по регионално развитие. Работи в Българския спортен тотализатор, ще оглавява структурата за втори пореден мандат.

Организационен секретар на МГЕРБ е Георги Давидов, старши експерт в дирекция „Образование, младежки дейности и спорт" в община Велико Търново. Той е бакалавър е по педагогика на обучението по физическо възпитание и по психология. Магистър е по спортна педагогика, докторант във ВТУ, а в момента учи задочно и право.

В новия Управителния съвет на структурата влизат Станислава Стоянова, Петя Божкова и Даниел Йорданов. Първата е асистент по мениджмънт на бизнесорганизациите в Стопанска академия в Свищов и следва право във ВТУ. Петя е завършила приложна лингвистика с английски и арабски език във Великотърновския университет, сътрудник е в Областния партиен съвет на ГЕРБ. Право учи и Даниел, който признава, че обича да рисува и да свири на китара.

До края на година предстои оптимизиране на структурите по места. На този етап МГЕРБ няма организация единствено в Сухиндол. В  другите девет общински центрове се работи здраво, в Свищов и Павликени са избрани нови ръководства, много активни са в Златарица и Стражица, информира още Деян Хаджийски.

От 3034 членове на ГЕРБ в областта, 600 са младежи на възраст до 31 г. От началото на годината в партията са приети 160 души, от които 60 са млади хора, каза още той Деян Хаджийски. От партийното ръководство са похвалили областната организация, а министър Цветан Цветанов я дава за пример в страната, като една от най- работещите, подчерта Деян Хаджийски. Той и колегите му планират кампания срещу вандализма, тъй като много от подобренията в паркове и площадки се унищожават безпричинно. Друга идея на младежите е да съберат на кръгла маса в старата столица студенти и работодатели, за да обсъдят по между си очакванията на едните и изискванията на другите. Такава вече е проведена в Свищов и се е радвала на огромен интерес.