Ремонтът
Ремонтът / Община Враца

В края на март-началото на април при благоприятни атмосферни условия ще започнат ремонти на уличната мрежа в община Горна Оряховица. 17 улици в Горна Оряховица са набелязани за цялостно преасфалтиране при осигуряване на финансиране. За 6 от тях са получени средства с министерско постановление в размер на 900 хил. лв. Финализира се изборът на изпълнител по обществена поръчка за реконструкция на улици и пътни участъци в Горна Оряховица. Сред тях са улиците „Мано Тодоров“, „П. Р. Славейков“, „Пирот“, „Хр. Смирненски“, пътят през местността „Бабенец“, както и пътят за хижа „Божур“.

Община Горна Оряховица е кандидатствала с искане за финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и развитие към МС за ремонти на улиците „Гурко“, „Дунав“, „Оборище“, „Шейново“ и „Марица“ (в участъка от кръстовището с „Отец Паисий“ до кръстовището с „Родопи“).

За 2019 г. в общинския бюджет са заделени малко над 460 хил. лв. за текущи ремонти на улици на територията на общината. С приоритет ще бъдат участъци от уличната мрежа, посочени в жалби и заявления от граждани, постъпили в общинска администрация. От общия размер на средствата, за текущи ремонти на улици в четирите големи кметства – Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище са заделени 167 хил. лв. Останалите са за ремонти по улици в Горна Оряховица и малките населени места в общината.