Плавно падат цените на имотите във В. Търново, според брокери
Плавно падат цените на имотите във В. Търново, според брокери / netinfo

Първите признаци на финансовата криза вече се усещат на пазара на недвижимите имоти и във В. Търново, съобщи Щелян Калчев- управител на фирма за търговия с недвижими имоти.

За сега купувачите изчакват да разберат каква е по- дълготрайната тенденция, но за драстично падане на цените на този етап не може да се говори. Разликата между цените на продавачите и купувачите в момента е между 15 и 20% при оферирането. Реалните сделки се сключват някъде по средата.

Най- скъпо се продават жилищата в центъра на В. Търново, където цените се движат между 700 и 1000 евро за квадратен метър, според качеството на имота. Най- предпочитания квартал за покупка на имот е “Кольо Фичето”, заради добрата инфраструктура. Там цените са от 500 до 550 евро за квадратен метър ново строителство и между 550 и 625 евро за квадрат тухлен апартамент, информира още Щелян Калчев.

Най- евтини са недвижимите имоти в квартал “Чолаковци”, където сделките са на стойност 420- 450 евро за квадратен метър. До края на тази и в началото на следващата година брокерите очакват тенденцията за плавен спад на цените да се запази.

Квалитетните имоти ще продължат да бъдат търсени и ще загубят най- малко от стойността си. По- значителен спад ще има в цените на жилищата от средния сегмент, смята още Щелян Калчев. Повече чуйте в прикачения файл.