Общината:  До момента Горсов не е представил документи за средствата за лечението на Мануела
Общината: До момента Горсов не е представил документи за средствата за лечението на Мануела / netinfo

До момента Красимир Горсов не е представил никакви документи в община В.Търново за начина, по който са изразходвани събраните средства в благотворителната кампания за Мануела, съобщи за Дарик главният секретар на общината Мина Илиева. Тя определи като страшно престъпление кадрите с Красимир Горсов, който беше заснет да играе хазарт.

18-годишната Мануела Горсова от В.търново е в кома след тежка катастрофа, причинена от Максим Стависки през лятото на миналата година. От няколко месеца момичето е на лечение в специализирана клиника в Израел.

Баща й Красимир Горсов е единственият разпоредитен на сметката, по която постъпват дарителски средства в кампанията за пострадалото момиче.

Потресена съм от кадрите, в които всички видяхме Красимир Горсов да играе хазарт и съм сигурна, че великотърновци се чувстват като мен,каза главният секретар на общината. Тази случка нанесе едно голямо и за доста дълго време непоправимо петно върху благотворителността в България, коментира още Мина Илиева.

Над 50 000 лв. бяха събрани само във В.Търново в различни благотворителни прояви и концерти. 5 000 лв. за лечението на Мануела бяха отпуснати и от бюджета на общината, припомни още Мина Илиева. В началото на септември от община В.Търново отново ще направипубличен отчет на събраните в благотворителната кампания за Мануела средства.

Цял ден се опитвам да се свържа с Красимир Горсов, но телефонът му е изключен, каза още Мина Илиева. Искам да го призова да дойде във В.Търново и да представи документи за отчет на разходваните средства на дарителите, подчерта тя.

Според нея са необходими законодателни промени в посока по-сериозен граждански контролпри такъв вид средства, както и публичност на банковите сметки, по които се превеждат парите.

Чуйте коментара на Мина Илиева в прикачения файл...