Николай Андреев е Железен мъж 2010
Николай Андреев е Железен мъж 2010 / dariknews.bg
Николай Андреев е "Железен мъж 2010"
32463
Николай Андреев е "Железен мъж 2010"
  • Николай Андреев е "Железен мъж 2010"

Сержант Николай Андреев спечели петото издание на надпреварата "Железният мъж", организирана от Националния военен университет "В. Левски". Силовият многобой бе част от спортния празник в района на язовир „Беляковец".

Победителят събра 1713 точки и остави на 12 след себе си старши сержант Светослав Андреев. Трети е миналогодишният първенец старши сержант Владимир Николов с 1612 точки. Призьорите получиха медали и парични премии от началника на НВУ бригаден генерал Цветан Харизанов.

Състезанието включваше повдигане на чували с пясък 50, 60 и 70 кг. върху варели с височина 1 метър, бягане с обла греда за време, претъркалване на автомобилна гума за време, бягане с два метални сандъци по 40 кг. за време и теглене на джип с въже.

Отборен победител  са курсантите от трети курс, следвани от колегите си от четвърти и пети курс.

„Железен мъж 2010" е роден в Неделино и е завършил спортното училище в Хасково, където осем години е тренирал свободна борба. Миналата година Николай Андреев е завършил на шесто място и си е поставил за цел през тази да спечели.

Чуйте го в звуковия файл.

Николай Андреев е "Железен мъж 2010"
netinfo

В програмата на днешния празник бяха включени още състезание по спортен риболов, демонстрации на ръкопашен бой и схватки по канадска борба, спортни игри и теглене на въже. Най- добър риболовец се оказа майор Веселин Петров, който хвана 900 грама риба, следван от старши сержант Атанас Марков и сержант Николай Миланов. Тримата бяха наградени с рибарски пособия и с по една консерва риба за всеки случай.

Представителите на Професионалния сержантски колеж пък се оказаха най-яки в тегленето на въже и с пет победи окупираха първото място, пред тимовете на пети и четвърти курс.

Николай Андреев е "Железен мъж 2010"
netinfo