Наш каратист подари европейска купа на премиера
Наш каратист подари европейска купа на премиера / Министерски съвет

Купа от Европейското първенство по Шотокан карате получи премиерът Бойко Борисов. Вчера той се срещна в Министерски съвет с президента на Българска федерация по Шотокан карате до Александър Славков и с треньора на националния отбор по карате Димитър Тодоранов. Разговорът бе посветен на проведеното на 21 и 22 април в Букурещ Европейско първенство по Шотокан, където България участва с над 80 състезатели във всички възрастови групи.

В знак на признателност на министър- председателя беше връчен спечеленият от националния ни отбор трофей за първото място в дисциплината „кумите- отборно".

 „Бях обещал на премиера да завоюваме титлата и ето, че изпълнихме обещанието си. Посвещаваме победата на Бойко Борисов, тъй като той винаги ни е помагал, без него федерацията нямаше да бъде това, което е", заяви Александър Славков.

Димитър Тодоранов е един от най- успешните великотърновски каратисти- европейски, балкански и многократен републикански шампион. Нелепа контузия в Бразилия го извади от активната състезателна кариера. Преди световно първенство влиза да се изкъпе в океана на плажа Копакабана и го удря вълна. Следва спешна операция в бразилска клиника и отстраняване на бъбрека. При обратния полет лекарят, който придружава Тодоранов получава психически срив и отвлича самолета.

По- късно Димитър Тодоранов работи 7 години в Ню Йорк, в един от най-големите фитнес салони, с  финансисти и банкери от Уолстрийт- по собствена програма, съчетаваща елементи на бойни изкуства, йога и фитнес.  След завръщането у нас пое националния отбор.