Куп звезди ще веселят великотърновци в новогодишната нощ
Куп звезди ще веселят великотърновци в новогодишната нощ / Дарик нюз, архив

Много музика, добро настроение и изненади очакват жителите и гостите на Велико Търново в центъра на града в новогодишната нощ. Празничната програма „Честита Нова година", организирана от общината, започва след 22,00 ч. Водещ ще бъде Наско от популярното предаване „Любими песни за любими хора" на БГ радио. Той ще предложи микс от популярни световни и родни хитове, ще изпълнява музикални желания на публиката и ще раздава награди на спечелилите в празничната викторина. На сцената ще излязат Революция Z, фолклорен ансамбъл „Чинари", Д2, Лора Караджова и Джена.

Своя новогодишен поздрав към жителите и гостите на града в 23,35 ч. ще поднесе кметът на Велико Търново Даниел Панов. Празничен богослов по традиция ще отслужи Великотърновският митрополит Григорий. На видеостената на сградата на общината ще бъде излъчено телевизионното обръщение на президента. Новата 2014-та година ще започне с българския химн, а в 00,05 ч. след празничните илюминации, хоровод ще поведе ансамбъл „Чинари".

По традиция кметът Даниел Панов осигурява баница с късмети, храна, напитки и лакомства за всички граждани и гости на града, избрали да отпразнуват настъпването на Нова година на открито пред сградата на Общината. Доброто настроение ще бъде съпътствано от 1000 баници с късмети, над 2000 бири, 200 литра вино, 10 печени прасенца, близо 500 вафли, дарени от местния бизнес.

Във връзка с празничното посрещане на Нова година от 21,00 часа на 31 декември до 4,00 часа на 1 януари ще бъде затворена за движение на моторно-превозни средства ул. „Васил Левски" в участъка от кръстовището с ул. „Христо Ботев" до това с ул. „Цар Освободител". За същия период от време затвореният за движение участък от улица „Васил Левски" ще бъде освободен от спрели и паркирани автомобили.