Изграждат домове за социалнослаби
Изграждат домове за социалнослаби / netinfo

Местният парламент реши Община Велико Търново да обяви конкурс за фирма, която да построи жилищна сграда за социалнослаби семейста. Общината ще осигури за жилищата равностойни терени - частна общинска собсвеност. По този начин ще бъде решен проблема с временните постройки или по-известни като бараките от улиците “Пейо Яворов”, “Алеко Константинов” и “Чумерна”. Постройките са с временнен статут и не отговарят на елементарни хигиенно-битови условия. В тях живеят много повече хора от законно настанените. Срещу жителите са подавани жалби от “ВиК – Йовковци” и “Електроразпределение” – Горна Оряховица за това, че ползват неоправомерно ток и вода. Припомням, че миналата година Общинския съвет във Велико Търново обяви конкурс за фирма, която да построи жилищна сграда за социалнослаби семейства, тъй като общинския бюджет не може да отдели необходимите средства. Конкурсът спечели единствената фирма, която се яви на него. Договор обаче не бе подписан заради високата офертна цена, която фирмата предложи от 326 евро за квадратен метър.

Общинският съвет реши още да бъде извършен ремонт на Старческия дом “Венета Ботева”. За санирането на сградата и подмяната на дограмата са необходими 198 204 лева, които ще бъдат отпуснати по Проект“Красива България”. Половината от сумата ще осигури общинският бюджет.

Общинарите гласуваха актуализация на наредбата за местни данъци и такси и изслуша отчета на Икономическа комисия. Местният парламент обяви в ликвидация  Търговска къща “Болярка”.