Инж Добрев се срещна със състезатели на Хемус таекуондо център
Инж Добрев се срещна със състезатели на Хемус таекуондо център / netinfo
Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев прие в Гербовата зала състезатели от „Хемус таекуондо център”, завоювали призови места на Европейското първенство по пумсе, което се проведе на 7 и 8 май на о. Родос. Горнооряховчани бяха част от националния отбор, представил се на гръцкия остров. За „Хемус” това е второ участие на Европейско първенство по пумсе и пето участие на Европейски първенства за 14 години. Милица Петрова завоюва бронзов медал в тройка с две кадетки от София Ния Цанкова, Пресиана Сърбинова. Кадетите от „Хемус” Габриел Йорданов, Йордан Добрев заедно с Радостин Щилянов от Бургас се пребориха за 5-то място. Това е най-голямото постижение на състезатели от „Хемус” от голям форум. В дните преди ЕП, о. Родос бе домакин и на І Световно плажно първенство по таекуондо, където Румен Димитров зае седмо място в отборната дисциплина с двама други български треньори Бисер Христов и Симеон Попов. При мъжете до 30 г. Димитър Сейков зае седмо място в тройка с двама състезатели от Бургас. Седмо място записа и Соня Ненова също в тройка с две състезателки от София. В тройка с Бисер Христов и Симеон Попов седмо място завоюва и Румен Димитров.

Само седмица след отличното представяне на горнооряховчани, състезателят на „Хемус” Георги Дачев завоюва златен медал от Държавното първенство за деца и кадети, чийто домакин бе Ботевград. Той се състезава при деца 7-9 години при 27 кг.

В момента състезателите на „Хемус” се подготвят за „Херея Оупън”. Турнирът ще се проведе на 27 и 28 май в София. Това е много силен турнир, на който ще премерим сили със състезатели от цял свят, коментира помощник-треньорът Димитър Сейков. Пожелавам ви успех и да ни зарадвате с медали от състезанието, които ще бъдат като подарък за всички горнооряховчани в навечерието на празника на града-29 май, пожела на състезателите инж. Добрев.