Ремонтите във филиала на "Спешна помощ" в Горна Оряховица е в очакване на ремонти вече 4 години. Средствата по оперативните програми са заложени, но медиците продължават да работят в мизрени условия. Това е най-големият филиал в Северна България и един от най-натоварените в страната. Той обслужва над 70 хиляди души от 2 общини, помага и на съседната община Стражица, съобщава NOVA.

„Има проекти, реално няма осъществяване на тези проекти. Докъде са стигнали, вероятно до обществени поръчки, които все още не са приключили, или нямам такава информация.

"Това е от 2018 година, откакто аз съм тук във филиала. Базата е абсолютно остаряла наистина”, обясни д-р Деян Георгиев, началник на "Спешна помощ" Горна Оряховица.

По думите му е належащо всичко да се подмени. Има дарители, с чиято помощ са сменени леглата и са подбрени някои битови условия. "Всеки би искал да работи на нещо по-добро като битови условия," посочи д-р Георгиев и призна, че привличането на човешки ресурс е "на кота 0".

„Тук са концентрирани Военен завод в Лясковец, Държавен резерв в Поликраище, Централна гара в Северна България - все възлови обекти, които се нуждаят от покритие, от човешки ресурс. А на мен все по-трудно ми става да поддържам три екипа”.

По думите на лекаря няма бюджет за ремонти: "Дори в момента със съдействието на ръководството на центъра се оптимизират някои кабинети. Ако има нови вълни на COVID-19, оптмизирам шоковите зали и това е със собствени средства на добра воля”.
NOVA