Две търновски училища с открити уроци по предприемачество
Две търновски училища с открити уроци по предприемачество / DarikNews.bg

Образователната организация Джуниър Ачийвмънт България организира „Иновационни лагери" и „Открити уроци" по предприемачество във Велико Търново. Като част от Световната седмица по предприемачество (14 - 20 ноември), иновационни лагери ще се проведат в 16 училища в страната.

По време на състезанията участниците ще работят по казус, зададен от Майкрософт България. Разделени в отбори, учениците ще трябва да предложат създаването на нов продукт и да разработят стратегия за неговото пласиране на пазара.

Жури, съставено от учители, родители и професионалисти от бизнеса, ще оценява екипната работа на отборите. Победителите от всички училища ще имат възможността да се състезават на финалния кръг на иновационен лагер през февруари 2012 г. в София. Шестнадесет открити урока ще се проведат в 9 български града по време на Световната седмица по предприемачество.

Целта на инициативата е да възпита предприемачески нагласи у подрастващите и да им придаде основни умения и познания, свързани със стартирането и управлението на собствен бизнес. Представители на бизнеса и обществения живот ще се включат като гост-лектори в часовете и ще споделят своя опит и знания в управлението на устойчиви организации.

Началото на иновационния лагер ще бъде поставено в 9,00 ч. в Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново, а в 16,00 ч. ще започне презентационната част с бизнес решенията на учениците от гимназията.

На 16 ноември (сряда) от 11.30 часа в Професионалната гимназия по туризъм "Д-р Васил Берон" ще се проведе открит урок на тема „Мечти и реалности".