БСП предлагат начини за борба с демографската криза
БСП предлагат начини за борба с демографската криза / DarikNews.bg, архив
Общинските съветници от БСП-Горна Оряховица излязоха със становище по наболелия обществен проблем в града, свързан с премахването на брезите  на "зеления остров" на ул. "Вичо Грънчаров" в участъка между ул. "Васил Априлов” и ул. "Хан Крум”. Десетки хора се обърнаха към тях и към народния представител Явор Божанков с молба да реагират на премахването старите широколистни дървета.

 „Струва ли си да заменяме здрави живи дървета за фиданки, заради едното усвояване на средства?“, питат реторично съветниците. И призовават общинският кмет преди да отрязват живи дървета, първо да попитат гражданите дали са съгласни с това.

Съветниците настояват да стане публично известно колко нови дървета и от кои дървесни видове ще бъдат засадени в „зеления остров“, обект на интервецията.
Съветниците от БСП се обявяват против практиката зад гърба на обществото да се вземат решения за благоустрояването на града. Те заявяват, че е недопустима подобна намеса в градската среда, без да са информирани предварително гражданите.