15-годишен инсценира отвличането си
15-годишен инсценира отвличането си / Sofia Photo Agency

15-годишен ученик във Велико Търново сам инсценирал отвличането си. Младежът, който учи в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Ангел Попов", помолил класната си ръководителка да го освободи по-рано от час и хванал автобус за Плевен. Там го чакали двама приятели - 19-годишно момче и 21-годишната му приятелка.

Приятелската компания отпътувала с автомобил към Бяла Слатина. По пътя тийнейджърът се обадил два пъти на чичо си и му обяснил, че е отвлечен от маскирани лица, които искат откуп от 30 000 лв. 39-годишният чичо, който е от Бяла Слатина, много притеснен подал сигнал в полицията. Малко по-късно, като пристигнали в Бяла Слатина, момчето усетило, че нещата са загрубели, уплашило се и отишло в дома на свои познати.

През това време полицията влязла в следите на неговия приятел от Бяла Слатина. Той бил издирен и задържан. След като разбрал, че приятелят му е в ареста, младежът се обадил отново на чичо си, признал за инсценировката и казал къде се намира. Работата по случая продължава.