Звездите на танца , които са популярни по цял свят със своите вихрени скокове, пищни костюми и ефектно светлинно шоу, ще дойдат край морето след посещение на връх Шипка и Етъра. Така маршрутът им ще се впише в посвещението на концерта - 130-годишнината от Освобождението на България от турско робство.
Трупата ще отседне в комплекс „Слънчев ден”. Организаторите на турнето им от „Арт БГ” разкриха, че в обедното меню на руснаците задължително присъства супа от броколи с крутони, вечерите са предимно рибни, а алкохолът е само чаша вино, и то след концерт. Харесали им българските вина от Преславския край. Основното питие на руските танцьори е чаят. Откритието им от гостуването у нас е българският планински чай – по 5-6 чаши на ден възстановяват силите на неуморните изпълнители. Чаят и огромните количества кюстендилски череши постоянно съпътстват трапезата им.
Пред варненската публика първата професионална фолклорна трупа в света - „Моисеев” ще представи своите шеметни танци на народите утре и вдругиден - на 26 и 27 май в Двореца на културата и спорта – Варна.