Започва ремонт на Сливница, дават стар асфалт за направи си сам
Започва ремонт на Сливница, дават стар асфалт за направи си сам / Дарик Варна, архив

Възможно е още тази седмица да започне ремонтът на бул. „Сливница”. Това ще стане най-вероятно в някои участъци от бул. „Ян Хунияди” към центъра, след като бъде пуснато движението по „Владислав”, за да не се допуснат задръствания по улиците. Новината съобщи пред Дарик инж. Стоян Димитров - шеф на общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“. За момента, заради липса на пари, няма изгледи да се преасфалтира бул. „Мария Луиза”. В района предстои само озеленяване, освежаване на парапети и маркировка.

Заради бързите темпове на работа на фирмите-изпълнители, по-голямата част от булевард „Владислав” вече е преасфалтирана, увери инж. Стоян Димитров. Всеки момент се очаква да стартира и поставянето на тротоарната настилка от центъра в посока Кръглата банка от лявата страна на булеварда. Подменят се и парапетите. Очаква се скоро да започне и засаждането на цветя по протежението на трасето. Натрошените плочки по тротоарите също ще останат в историята.

По договор, всички отпадъчни строителни материали, които се фрезоват при ремонта, се изхвърлят на сметището. Те обаче могат да бъдат предоставени безплатно на граждани, стига те да поемат извозването им, обясни инж. Димитров. Старият асфалт може да се използва за запълване на дупки по черни пътища например, посочи той.