Заловиха убиеца на старицата от Аспарухово
Заловиха убиеца на старицата от Аспарухово / netinfo
Убиецът на 76-годишната Величка Петрова, която бе открита мъртва в неделя в дома си в квартал “Аспарухово”, е заловен в изоставена постройка в село Кракра, община Вълчи дол. Извършителят на убийството е 34-годишният Димитър Митев – Зегера. Залавянето му е станало вчера около 10 ч. Според началника на РЗ “Полиция” Тодор Иванчев има достатъчно доказателства за вината на Митев. Открити са дрехите, с които е бил в деня на убийството и оръжието, с което го е извършил.

Димитър Митев е болен от циклофрения и убийството вероятно е извършено в пристъп на агресивност. Той е убил старицата по особено жесток начин като първо й нанесъл удари по главата с газов пистолет, а после и с брадва. Причината за убийството най-вероятно е кражба, която задържаният е искал да извърши от дома на Петрова.

Димитър Митев има предишни присъди за кражби. Докато бъде заловен след убийството той е успял да открадне кафемашина от кметството във Вълчи дол. В града Митев е имал роднини. Сигналът за местонахождението му е дошъл от близкото село Брестак, след като Зегера беше обявен за общодържавно издирване. Полицаите са проверили околните села преди да открият убиеца в запустяла постройка в село Кракра.